Vissa bilder behöver inga ord, som den här när solen äntligen återvände.
Den här vintern hade vi rekordmycket snö, och det var nog några dm över 1 m. Här får jag lite skottningshjälp av pappa av altanen som jag faktiskt lyckats hålla snöfri med lite hjälp hela vintern. Vallen blev till slut så hög att den skymde utsikten.
Mötesplatserna på min väg var knappt synliga.
Vissa dagar tycker Kia att det är väldigt långt kvar hem…
Jag tog en liten utflykt till Finland (Muonio) 1,5 mil bort och besökte en nyöppnad pub som verkligen var inredd i min smak. Nu tog jag bara en kaffe så ni vet. smiley
Dit blir det säkert flera besök.
De kör en hel del testbilar här i området, och här är en som då är kamouflerad för att man inte ska se modellen. Tur nog att många av de som är ute och kör behöver köpa snus – då kommer de till mig.
Det här med skoter och skoterkörning är nog mest ett nöje för de flesta, men min pappa har den för att frakta mina kartongbalar från affären så det kan definitivt vara ett nyttofordon.Min lilla men dock gamla katt passade på att fylla hela 17 år i mars.
Och Kia har fyllt 7 strax efter det och dessvärre märks det på att hon gärna stannar och tar längre tid på sig på vår morgonpromenad till jobbet.
När sen all snö började töa så blev det problem lite här och där. Det var många som fick ned både snö och snörasskydd från taken detta år p g a all tyngd. Hittills har jag klarat mig även om snötäcket här ser ut att vara på g ned.
Hela vintern har jag åkt skidor i alla fall en gång i veckan, men nu när ljuset och solen kom tillbaka har det blivit lite mer. Att bara vara ett med naturen är inte helt fel.
Så skedde då det som vi har väntat på hela vintern – Montörerna kom och installerade kortautomat och en ny bränslepump. Det var tänkt att bli i december redan men kylan slog till och det var inte genomförbart, men nu blev det klart på Påskveckan och folk kunde tanka sina skotrar även när jag hade stängt. smiley
Om ni bara visste vilket problem detta har medfört för många pensionärer som inte verkar ha skådat en kortautomat tidigare. För dem som inte har kort att betala med har jag löst det så att jag har egna kort som jag kan låna ut. Resultatet av tankningen ser jag på en webbsida så jag sedan kan ta betalt av kunden kontant i butiken om de så önskar.
I april har jag haft besök från mina gamla trakter. Tina och hennes son bilade minsann 120 mil för att komma och träffa mig. Till och med hunden Zanthos hade de med sig och en drös med ägg från deras egen “hönsfarm”.
Efter några dagar töväder frös det äntligen på och skoteråkning blev möjligt.
Hundarna fick några lekstunder tillsammans trots att Kia höglöpte mitt i alltihop. Tur att Zanthos är kastrerad. smiley

Förutom att gå i skogen och köra skoter fullföljde vi mitt påbörjade pusselbygge.
Den här gråa kvinnan är förresten ett minne blott då jag började denna månad med att ösa på en klick med färg, men resultatet sparar vi till en annan gång.