Snön lät vänta på sig i år, men när den väl kom är det som att den inte vill sluta komma.
Söderöver har de för varmt, och det är egentligen så här också – vi har för varmt, och då snöar det för jämnan. Hittills ett par dygn med -29 grader, men då var det torrt, snöfritt och vindstilla.
Vi är inne i den mörkaste tiden på året då solen inte tar sig över horisonten, men månskenet tar ofta över och riktigt mörker är det sällan vi upplever.
En tidig morgon med fint månsken.
Här är det ingen som har gått före oss sen nysnön.
Som mörkast i månsken en morgon… dessa dagar är snart förbi då det vänder redan efter den 22 december.
Pannlampan hjälpte till att skapa lite ljus.
Inomhus skapar man mys, och det är inga svårigheter nu.
För att inte tala om den utsikt jag har från uterummet.
De enda som möjligtvis kikar in är fåglarna vid fågelbordet.På söndagarna brukar jag kika ut på skidor. Tyvärr är det för mycket snö i skogen nu så utan skoterspår lär man få plumsa djupt, men på vägen går det bra då det varken sandas eller saltas här. Fast på den här vägen har det inte ens plogats.
Vem tackar nej till skidåkning med en sån här vy?

Och Tilda tackar inte nej till en bastu i första taget även om hon brukar krypa ut när jag börjar ånga.
Affären i all sin prakt, och så Kia är med på ett hörn förstås.
Min nuvarande mack med pumpar från 60-talet har snart sett sitt sista ljus. En ny kombipump finns på lagret som väntar på installatör och mildare väder, sen blir det kortautomat vilket minskar hanteringen vid kassan. Det kommer att finnas möjlighet att låna kort från Susanns Lanthandel för att sedan betala kontant vid kassan för dem som behagar göra så.
I och med den investeringen har jag gjort min sista, stora investering för att försöka förnya fastigheten.

Förutom det försöker jag pyssla om mina kunder så gott det går och det har varit lussefika ett par dagar samt tårtbjudning “God Jul” nu i lördags.
Det är bråda tider nu inför jul, och förutom all extra mat som ska till den här säsongen så innebär det mer varor då det väntas mer folk till byn, samt inventering och ett avslut bokföringsmässigt inför nyår.
Jag ljuger om jag säger att en stundande ledighet på tre dagar i följd inte är välkommet även om det smärtar en smula att det kommer stå matvaror i butiken som ingen kan köpa under de dagarna. Sen när jag väl öppnar är det säkerligen en hel del som bara går till svinn.

Några ynka strålar från solen tar sig upp på himlen trots allt, och den eftermiddagen blev speciell.
Allt är inte som det brukar, och till och med tomtarna ser annorlunda ut nu mer.
Där sitter de bra på en mjuk pläd och lyckönskar alla kunder i affären en fridfull jul, och det är ju det viktigaste.