Fortfarande efter 2½ år i Muoniodalen så händer det att jag vaknar till och inser – Jösses! Jag bor verkligen i Muodoslompolo. Det som förvånar mig är väl att omställningen inte blev så dramatisk som jag trodde… eller så har vi en otrolig förmåga att anpassa oss till en vardag snabbare än man kan ana.

Får väl erkänna att jag ser mig själv lite som r.m drake

Det kanske syns på mig… nånstans. smiley

Folk i min omgivning har svårare att förstå, och förutom att jag har fått frågan om jag har en skruv lös, så återkommer frågan om jag har ångrat mig.
Huruvida det är fel på mig eller inte är svårt att säga. Min tillvaro kan jag i alla fall inte klaga på. Kanske är det alla andra som tappar skruvar ideligen. smiley

Detta ljus är nu förbi för den här säsongen och solen har gjort sitt intågande, vilket inte heller är så tokigt.

Idag fick vi uppleva solförmörkelsen i en klarblå himmel.På tal om blå så står lilla blå och skoter blå startklara på Lanthandelns parkering. Snöandet har stillats sen jag skaffade traktorn… förstås, och så var det med det.
Hur det nu var med den här som tappade två hästskor på vägen vete tusan, men knäckebröd åt den gladeligen. Det finns kunder av alla de sorter.

På affären har jag även fått sällskap, och det är nog det bästa som hänt det här året – för att inte tala om att Katja även hade klädhängare med sig för våra arbetskläder som definitivt hänger bra där.Någon bitande kyla har vi inte haft på ett bra tag så Kia har fått lägga tossorna på hyllan.
Helst skulle hon nog själv också vilja ligga där.

Katten Tilda som nyss fyllt 16 år gör väl just bara det dagarna i ända, men njuter inte mindre av vårsolen för det.

En tur i skoterspåren på skidor en dag som denna går inte av för hackor. Det är så att Kia också njuter en smula av promenaden.

Skogen är inte så tokig så här års heller, men än är snödjupet rejält för att plumsa i den.

Fast barmark nu är på tok för tidigt, så jag får väl skotta igen det här om jag ska kunna fortsätta åka skidor från mig.

Affären i all sin prakt… om ni nu skulle ha missat den. Nu har ju även varuingången byggts in, men tyvärr hann det inte komma färg på väggen förrän vintern kom, så det får vänta till våren. Nåt ska man ha att göra då också förutom att jobba 6 dagar i veckan 10 timmar om dagen. smiley